Analyse
Suez 9 jaar geleden - donderdag 28 februari 2008

Puik jaarresultaat in lijn met onze verwachtingen, kalender voor fusie met GDF bevestigd en aantrekkelijker vooruitzichten dan de concurrenten.

Goed nieuws in het vooruitzicht

Puik jaarresultaat in lijn met onze verwachtingen, kalender voor fusie met GDF bevestigd en aantrekkelijker vooruitzichten dan de concurrenten. Correct gewaardeerd. 
HOUDEN.

Met een (courante) winst per aandeel van 2,45 EUR (+13 %) heeft de groep haar doelstellingen vorig jaar andermaal overtroffen. Alle divisies droegen tot dit resultaat bij, maar was toch vooral te danken aan de stijging van de elektriciteitsprijs in Europa waarvan Suez ten volle profiteerde dankzij zijn lage productiekosten (32 % van de productie via kernenergie en waterkracht). Wat de toekomst betreft, heeft de groep ambitieuze doelstellingen voor de nieuwe entiteit GDF-Suez : een stijging van het bedrijfsresultaat met ongeveer 10 % per jaar tussen dit en 2010 (synergieën uit de fusie meegerekend), een peil dat hoger ligt dan bij de meeste concurrenten, maar dat ons haalbaar lijkt. Voordat de fusie rond is (naar verwachting vóór midden 2008) staat er nog heel wat op het programma : beursintroductie van Suez Environment en belangrijke ruil- en verkoopoperaties. Op dat vlak valt er goed nieuws te verwachten. De activa die moeten afgestoten worden zoals Distrigas, zijn van goede kwaliteit en er zijn veel kandidaat-kopers. En dankzij de uitwisselingen kan GDF-Suez strategische activa tegen interessante voorwaarden verwerven. We ramen de winst per aandeel voor 2008 en 2009 op 2,87 en 3,17 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 42,63 EUR

Suez is een Franse groep die 74 % van haar omzet haalt uit de transmissie en de distributie van elektriciteit en gas en die ook actief is in de waterdistributie, waterzuivering en afvalverwerking. De groep heroriënteerde zich de laatste jaren op Europa (80 % van de omzet).

Deel dit artikel