Analyse
Computer Sciences Corp. 10 jaar geleden - donderdag 7 februari 2008

Op grond van de kwartaalresultaten lijkt CSC goed gewapend om de verwachte economische vertraging het hoofd te bieden.

Geruststellend derde kwartaal

Op grond van de kwartaalresultaten lijkt CSC goed gewapend om de verwachte economische vertraging het hoofd te bieden. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

De resultaten over het 3de kwartaal (sept–dec) werden netjes op tijd bekendgemaakt, een hele geruststelling na de laattijdige publicatie van de halfjaarresultaten wegens boekhoudkundige onregelmatigheden. Ook op operationeel vlak waren de kwartaalresultaten een meevaller : de omzet nam met 10 % toe (bij constante wisselkoersen) en de rentabiliteit verbeterde. De gevoelige toename van de contracten met de privésector in de VS en in Europa lijkt erop te wijzen dat Computer Sciences Corporation (CSC) erin geslaagd is zijn competitiviteitsproblemen op te lossen en dat de integratie van het Indiase Convansys voorspoedig verloopt. CSC rekent op deze belangrijke aanwinst en op de recente herstructurering om de omzet aan te zwengelen en de kosten te doen dalen. Voor het 4de kwartaal is het management voorzichtig, maar volgens ons zal de impact van de vertraging van de Amerikaanse economie voor de groep beperkt blijven omdat ca. 75 % van de omzet uit langetermijncontracten bestaat, waarvan heel veel in de openbare sector. We laten onze winstramingen dan ook ongewijzigd op 3,59 USD per aandeel voor het lopende boekjaar en op 4,19 USD voor 2008/09 (minder herstructureringslasten).

Koers op het moment van de analyse : 43,27 USD

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten globale informaticaoplossingen aanbiedt : advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 79 000 werknemers en is actief in 80 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt (waarvan 36 % in overheidsdienst) behoort ze tot de top 5 van haar sector.

Deel dit artikel