Analyse
Vestas Wind Systems 9 jaar geleden - maandag 14 januari 2008

De fabrikant van windmolens profiteert van zijn sterke marktpositie en van de erg gunstige conjunctuur voor zijn activiteit. Maar de koers staat niet meer in verhouding tot de verwachte winst.

De koers heeft de wind mee

De fabrikant van windmolens profiteert van zijn sterke marktpositie en van de erg gunstige conjunctuur voor zijn activiteit. Maar de koers staat niet meer in verhouding tot de verwachte winst. Duur aandeel.
VERKOPEN.

De vraag naar windmolens zit in de lift. Dat is enerzijds te danken aan de hoge petroleumprijzen en anderzijds aan de fiscale maatregelen ten gunste van duurzame energiebronnen, vooral in de Verenigde Staten. De Deense groep komt de laatste tijd dan ook geregeld met nieuwe contracten op de proppen, zoals in Spanje en Canada, maar toch vooral in de VS. De recente bestellingen voor windmolens vertegenwoordigen meer dan 1 000 megawatt (MW). Als men weet dat de windmolens die Vestas in de eerste negen maanden van het jaar 2007 verkocht, goed waren voor in totaal 2 500 MW, dan begrijpt men dat de activiteit de komende twee jaar op volle toeren zal draaien. Die groei zal bovendien gepaard gaan met een sterke stijging van de rentabiliteit, want de groep zal nu ten volle profiteren van de verbeteringen die ze heeft aangebracht in het beheer van de productieketen.
Aangezien onze winstprognoses al rekening hielden met deze uitstekende vooruitzichten, is er geen reden om ze aan te passen. We laten ze dus onveranderd op 9,59 DKK per aandeel voor 2007 en op 18,22 DKK voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 476,50 DKK

Vestas is een Deense onderneming die windmolens ontwerpt, fabriceert, assembleert en onderhoudt.

Deel dit artikel