Analyse
Accor 10 jaar geleden - donderdag 17 januari 2008

2007 is beter geworden dan verwacht, maar 2008 laat zich minder gunstig aanzien.

Wazige vooruitzichten

2007 is beter geworden dan verwacht, maar 2008 laat zich minder gunstig aanzien. Accor is daar volgens ons tegen opgewassen, maar het aandeel blijft duur. 
VERKOPEN.

De omzet lag in het 4de kwartaal 2007 hoger dan verwacht en Accor trekt zijn winstprognose voor heel 2007 iets op. Wat de hotelpoot (58 % van de bedrijfswinst) betreft, versnelde de groei in Europa in het laatste kwartaal en is het orderboekje voor de eerste helft van 2008 goed gevuld. De Amerikaanse hotelactiviteit (±10 % van de bedrijfswinst) kromp verder in en met een recessie in het verschiet zal dat er dit jaar niet op verbeteren. De directe impact op de groepswinst zal echter beperkt blijven. Erger is dat de stijging van de werkloosheid en het slinken van de consumptie-uitgaven in de VS veel toeristen ervan zullen weerhouden om naar Europa te reizen. Doordat Accor hoofdzakelijk goedkopere hotels uitbaat, zal de groep evenwel beter weerstand bieden dan haar concurrenten. Bovendien beschikt ze met haar divise dienstencheques (35 % van de bedrijfswinst) over een belangrijke bron van relatief stabiele inkomsten. En ten slotte zal de winst nog ondersteund worden door de verkoop van vastgoed, al kunnen enkele operaties uitgesteld of afgelast worden (minder gunstig klimaat). We ramen de winst per aandeel vóór uitzonderlijke elementen voor 2007 op 2,41 EUR en voor 2008 op 2,60 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 49,88 EUR

Accor is de grootste Europese hotelgroep, ook actief in dienstverlening (o.m. maaltijdcheques), restaurants, treinrestauratie, reisagentschappen en casino’s.

Deel dit artikel