Analyse
Pirelli 10 jaar geleden - maandag 3 december 2007

Pirelli verdubbelt zijn aanwezigheid in China met een bandenfabriek en zet daarmee zijn strategie van buitenlandse expansie voor zijn sleutelactiviteiten voort.

Zet expansie in China voort

Pirelli verdubbelt zijn aanwezigheid in China met een bandenfabriek en zet daarmee zijn strategie van buitenlandse expansie voor zijn sleutelactiviteiten voort. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met zijn nieuwe fabriek van kwaliteitsbanden voor Zuidoost-AziĆ« wil Pirelli een graantje meepikken van de boom van de Aziatische automarkt die aangezwengeld wordt door de economische groei, de stijging van de levensstandaard en de verbetering van de wegeninfrastructuur. Er zijn ook investeringen gepland in Rusland en India. In het kader van de heroriĆ«ntering op haar sleutelactiviteiten (banden, maar ook vastgoed via Pirelli Real Estate) wil de groep voorts de resterende aandelen van Pirelli Tyre (38,9 %) van de banken overkopen. Ondanks deze projecten en de geldmiddelen die ze vergen, is een deel van het kapitaal als gevolg van de uitstap uit Telecom Italia (via de verkoop van de controlerende holding Olimpia) beschikbaar. Een deel daarvan wordt teruggestort aan de aandeelhouders (buitengewoon dividend van 0,154 EUR bruto in maart). Een ander deel wordt als voorziening geboekt en kan gebruikt worden voor de inkoop van eigen aandelen . De groep boekte in de eerste 9 maanden van het jaar 0,03 EUR winst per aandeel (0,28 EUR verlies in dezelfde periode 2006). Voor 2007 en 2008 verwachten we 0,05 en 0,06 EUR. 

Koers op het moment van de analyse : 0,81 EUR

De Italiaanse groep Pirelli is  actief in kwaliteitsautobanden, vastgoed en internetuitrustingen.

Deel dit artikel