Analyse
General Electric 10 jaar geleden - vrijdag 14 december 2007

De Amerikaanse groep lijkt grotendeels aan de gevolgen van de financiële crisis te ontsnappen.

Voorzichtige vooruitzichten

General Electric lijkt grotendeels aan de gevolgen van de financiële crisis te ontsnappen. De industriële activiteiten blijven intussen goed georiënteerd. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

De koers lijdt momenteel onder het wantrouwen van de beleggers die vrezen dat de financiële crisis en de vertraging van de economie in de VS een negatieve weerslag zullen hebben op de resultaten van General Electric (GE). De groep die 30 % van haar omzet haalt uit financiële diensten (verbruikskrdiet, autofinanciering…) kwam enerzijds met het goede nieuws dat ze niet rechtstreeks getroffen wordt door de crisis die de banksector teistert. Anderzijds moest ze toegeven dat de economische vertraging haar tol eist. Zo weegt het lagere activiteitspeil bij sommige klanten zoals distributieketen Wal Mart op de rentabiliteit van de divisie. Bovendien lijdt de televisiepoot (NBC) onder de staking van de scenaristen en staan ook in de divisie gezondheid de marges onder druk. De divisie infrastructuren blijft het intussen goed doen, vooral dankzij de forse vraag vanuit de groeilanden, China op kop. Dat kon echter niet verhinderen dat GE zijn winstverwachtingen voor 2008 van 2,50 naar 2,40 USD verlaagd heeft, het niveau dat bij ontstentenis van een zware crisis als een minimum wordt beschouwd. Volgens ons heeft de groep voldoende troeven achter de hand om deze problemen te boven te komen.

Koers op het moment van de analyse : 37,58 USD

Amerikaanse groep actief in industriële uitrustingsgoederen (vliegtuigmotoren, windturbines, waterzuivering, elektrische centrales), gezondheid (diagnostiek), media (NBC, Universal) en financiële diensten (autofinanciering, verbruikskredieten…).

Deel dit artikel