Analyse
Vedior 10 jaar geleden - maandag 5 november 2007

Nu de economische context lijkt te versomberen, denkt de groep aan een strategische herpositionering.

Denkt na over strategie

Nu de economische context lijkt te versomberen, denkt de groep aan een strategische herpositionering. In afwachting vinden we het aandeel nog altijd te duur.
VERKOPEN.

Zoals bij veel concurrenten waren de resultaten voor het derde kwartaal conform de verwachtingen. De omzetgroei vertraagt nauwelijks (9 % in het derde kwartaal t.o.v. 10 % in het twedde en 9 % in het eerste) en de marges verruimen (zij het minder dan bij Randstad). Vedior haalt meer dan 50 % van zijn bedrijfswinst uit gespecialiseerde arbeid (ingenieurs, boekhouders, medisch personeel). In tegenstelling tot arbeiders en bedienden stijgt de vraag naar deze categorie├źn pas later in de economische cyclus. Vedior mag voor het laatste kwartaal dus iets optimistischer zijn dan zijn concurrenten (de groep verwacht geen omzetgroeivertraging). En als de context verslechtert, zorgt elke stijging van het BBP met meer dan 1,8 % hoe dan ook voor een groei van de uitzendmarkt. We handhaven dan ook onze winstramingen op 1,27 EUR per aandeel voor 2007 en 1,50 EUR voor 2008. In februari moet de strategie uitgetekend zijn, maar er gaan nu al geruchten over de verkoop van niet-gespecialiseerde activiteiten (o.a. Vedior Bis in Frankrijk, dat al 6 jaar weegt op de resultaten). Een hercentrering op de meest winstgevende activiteiten is positief, maar we vrezen dat het aandeel ook erna duur zal blijven.

Koers op het moment van de analyse : 15,00 EUR

Nu de economische groei vertraagt, houdt Vedior (vet, basis 100) beter stand dan concurrent Randstad, die tot op heden meer en sneller had geprofiteerd van de gunstige conjunctuur van de voorbije jaren.

Vedior is een Nederlands uitzendbureau, wereldwijd actief, maar met sterke banden met Frankrijk (44 % van de omzet).

Deel dit artikel