Analyse
Schnitzer Steel Industries 10 jaar geleden - maandag 5 november 2007

Na de bekendmaking van de kwartaalresultaten kozen veel beleggers eieren voor hun geld. Die reactie lijkt ons wat overdreven, want de vooruitzichten blijven goed.

Beleggers nemen massaal hun winst

Na de bekendmaking van de kwartaalresultaten kozen veel beleggers eieren voor hun geld. Die reactie lijkt ons wat overdreven, want de vooruitzichten blijven goed. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het vierde kwartaal van het boekjaar dat eindigt op 31/08 steeg de omzet met maar liefst 23,8 % (12 % meer dan verwacht). Dat is te danken aan de sterke vraag op de staalmarkt. De rendabiliteit leed wel onder de installatie van een nieuwe schrootpers op de site van Portland en ook de kosten i.v.m. de stock options waren hoger dan verwacht. De winst over het kwartaal bedroeg 1,29 USD per aandeel, wat meer is dan onze verwachtingen maar minder dan de verwachtingen van de markt. Veel beleggers namen dan ook hun winst en verkochten hun aandelen (de koers was dit jaar al flink gestegen). Die reactie lijkt ons wat overdreven, zeker aangezien de vraag naar staal wellicht ook in 2008 groot zal blijven (sommigen tippen op een prijsstijging voor gerecycleerd staal van 8 à 11 %). Bovendien herstructureert Schnitzer zijn verkoopactiviteit van auto-onderdelen en moderniseert het zijn productieapparaat (4 nieuwe schrootpersen op verschillende recyclagesites). Dat moet de rendabiliteit de komende jaren ten goede komen. Wij verhogen alvast onze winstramingen van 4,69 naar 5,04 USD voor boekjaar 2007-2008, en van 4,47 naar 4,92 USD voor 2008-2009.

Koers op het moment van de analyse : 65,00 USD

Schnitzer Steel Industries is een grote Amerikaanse uitvoerder van gerecycleerd staal die ook staal produceert voor de bouwnijverheid en sinds 2003 auto-onderdelen verkoopt in de VS en in Canada.

Deel dit artikel