Analyse
Ladbrokes 10 jaar geleden - maandag 26 november 2007

De traditionele weddenschappen ontgoochelen, maar de zware weddenschappen via telefoon wegen steeds meer door en maken de winst minder voorspelbaar.

Stand van zaken

De traditionele weddenschappen ontgoochelen, maar de zware weddenschappen via telefoon wegen steeds meer door en maken de winst minder voorspelbaar. We verhogen de risicograad, maar het aandeel blijft goedkoop.
KOPEN.

In de periode juli-oktober brachten de weddenschappen 33 % meer op dan in dezelfde maanden van 2006 en lag het bedrijfsresultaat 84 % hoger. Maar dat cijfer moet gerelativeerd worden, want als men geen rekening houdt met het feit dat de resultaten van de telefonische weddenschappen uitzonderlijk gunstig uitvielen voor de groep, viel het bedrijfsresultaat met 12 % terug. In de klassieke Britse gokkantoren (73 % van de winst 2006) vertraagde de activiteit (afgelaste paardenkoersen, ongunstige sportuitslagen, stijgende kosten). Voor november ziet het er vrij goed uit, maar in 2008 zullen de zware weddenschappen waarschijnlijk minder gunstig uitvallen voor de groep en kan het resultaat ook lijden onder de waarschijnlijke stijging van de televisierechten op de paardenkoersen (Ladbrokes zendt die uit in zijn kantoren). Voor 2007 ramen we de winst per aandeel op 33 pence en voor 2008 op 31,50 pence. Het brutodividendrendement bedraagt 4,6 %. Wat de langere termijn betreft, rekenen we op een toename van de activiteit dankzij de verdere geografische expansie zowel in Europa (libéralisering van de sector in Italië, Spanje…) als in Azië.

Koers op het moment van de analyse : 309,00 pence

Ladbrokes is een Britse groep van gokspelen en weddenschappen

Deel dit artikel