Analyse
Innogenetics 10 jaar geleden - vrijdag 16 november 2007

De divisie Diagnostics knoopte in het 3de kwartaal weer met winst aan, maar de afdeling Therapeutics blijft op de resultaten wegen.

Verlaagt omzetdoelstelling

De divisie Diagnostics knoopte in het 3de kwartaal weer met winst aan, maar de afdeling Therapeutics blijft op de resultaten wegen. Duur aandeel.
VERKOPEN.

In het 3de kwartaal nam de totale omzet van de groep (productverkoop, royalties en licenties) met 8,5 % toe dankzij de groei in de Diagnostics (productverkoop +8,9 %). Geholpen door het wegvallen van de kosten i.v.m. het proces tegen Abbott daalde het bedrijfsverlies met 74 %. De afdeling Diagnostics kon voor het eerst sinds het 4de kwartaal 2005 weer met winst uitpakken. De afdeling Therapeutics maakte 20 % minder bedrijfsverlies. Intussen heeft de groep de therapeutische activiteiten in een aparte onderneming, (GENimmune) ondergebracht in de hoop snel een oplossing (partnership, verkoop…) voor dit probleemkind te vinden. Gezien de zwakke vooruitzichten – na de stopzetting van het onderzoek naar een vaccin tegen hepatitis C heeft de groep nog slechts 4 erg jonge projecten in de pijplijn zitten – zal dat geen sinecure zijn. Hoewel de groep haar omzetverwachtingen voor de Diagnostics voor dit jaar wegens de intense concurrentie en het dollareffect neerwaarts heeft herzien tot xx miljoen euro blijft ze tegen 2010 op 100 miljoen mikken. Dat lijkt ons erg hoog gegrepen. Het recente vertrek van de big boss is alvast niet geruststellend. Voor 2007 en 2008 laten we onze ramingen op -0,45 en -0,15 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 6,25 EUR

Innogenetics is een biotechnologiebedrijf met twee pijlers : diagnostische tests voor besmettelijke (hepatitis, aids), genetische en degeneratieziekten (Alzheimer…) en therapeutische vaccins.

Deel dit artikel