Analyse
ErSol Solar Energy 10 jaar geleden - maandag 26 november 2007
De activiteit zal dit en volgens jaar minder sterk groeien dan voorzien. We schroeven onze verwachtingen terug.

Activiteit nog altijd afgeremd

De activiteit zal dit en volgens jaar minder sterk groeien dan voorzien. We schroeven onze verwachtingen terug. Het aandeel blijft echter correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De hoge petroleumprijs deed de koers door het dak gaan, maar na de publicatie van teleurstellende kwartaalresultaten, kozen de beleggers eieren voor hun geld en stelden hun winst veilig. Want de activiteit wordt nog steeds afgeremd door het tekort aan silicium (grondstof voor zonnecellen). In het derde kwartaal steeg de omzet slechts met 5,8 % en de inbedrijfstelling van verschillende nieuwe productie-eenheden werd uitgesteld tot het voorjaar 2008. Gevolg, de omzetverwachtingen werden bijgesteld. Voor 2007 mikt Ersol nog slechts op de ondergrens van de vorige doelstellingen en voor 2008 verlaagt de groep haar vooruitzichten met 5 %. De winst leed in het derde kwartaal onder zwaarder dan verwachte financiĆ«le lasten (o.m. een wisselkoersverlies op een betaling in dollar).
Ersol handhaaft de voor 2007 en 2008 vooropgestelde bedrijfsresultaten , maar gezien de verlaagde omzetgroeiverwachtingen lijkt ons dat moeilijk haalbaar. We verlagen dan ook onze winstramingen, van 1,09 naar 0,97 EUR per aandeel voor 2007 en van 3,94 naar 3,55 EUR voor 2008. Voor de lange termijn blijven we positief. De vooruitzichten voor de zonne-energie blijven immers goed.

Koers op het moment van de analyse : 63,51 EUR

ErSol Solar Energy is een jong Duits bedrijf dat sinds september 2005 op de beurs van Frankfurt noteert en dat fotovoltaĆÆsche cellen ontwikkelt, produceert en verkoopt waarmee zonnestralen in elektrische energie kunnen omgezet worden.

Deel dit artikel