Analyse
Deutsche Bank 10 jaar geleden - vrijdag 2 november 2007

De Duitse bank heeft een slecht kwartaal achter de rug maar houdt beter stand dan zijn concurrenten en is ook een potentiële overnameprooi.

Moeilijk kwartaal, hoofd boven water

Deutsche Bank heeft een slecht kwartaal achter de rug maar houdt beter stand dan zijn concurrenten en is ook een potentiële overnameprooi. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

De investeringsbank, goed voor ruim 50 % van de winst (in het eerste halfjaar zelfs 75 %) had in het derde kwartaal sterk te lijden onder de subprimecrisis en de onrust op de beurzen. De inkomsten daalden spectaculair en de winst kwam 92 % lager uit dan een jaar geleden. Toch doet Deutsche Bank daarmee beter dan zijn Amerikaanse concurrenten en dan UBS, die in het rood doken. De globale winst van de groep (excl. niet-recurrente elementen) daalde het voorbije kwartaal met 54 %. Ook de komende maanden zullen nog moeilijk worden. De makelaars-activiteiten voor eigen rekening werden teruggeschroefd en 4 000 aanwervingen worden even in de koelkast gestopt. Toch behouden we ons vertrouwen in Deutsche Bank. De beurskapitalisatie van de Duitse groep is veel lager dan die van veel Amerikaanse banken, waardoor Deutsche Bank een interessante prooi kan zijn voor een Amerikaanse zakenbank.
We verhogen onze winstramingen voor 2007 van 13,67 naar 14,03 EUR (door meerwaarden en belastingkredieten). Voor 2008 schroeven we ze terug van 15,16 naar 14,67 EUR. Voor 2009 mikken we op 16,61 EUR. Het rendement van het volgende dividend ramen wij op 5,7 % bruto.

Koers op het moment van de analyse : 88,90 EUR

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

Deel dit artikel