Analyse
TF1 10 jaar geleden - vrijdag 12 oktober 2007

De geplande versoepeling van de Franse audiovisuele business was een opkikker voor TF1: de koers won 17 % op twee dagen tijd.

We speculeren niet

De geplande versoepeling van de Franse audiovisuele business was een opkikker voor TF1: de koers won 17 % op twee dagen tijd. We blijven voorzichtig. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Een Frans regeringsvoorstel zou de verhouding tussen de producenten en de uitzenders wijzigen, waardoor TF1 meer inkomsten zou kunnen puren uit de programma’s die het financiert. Maar niets zegt dat de totale kostprijs van de programma’s daardoor zou dalen. Nog twee andere voorstellen zouden gunstig kunnen uitvallen voor de groep : grotere reclamevrijheid voor hertztelevisie en de oprichting van Franse audiovisuele groepen van wereldformaat, met name door het eigendomsplafond (49 %) van de hertzzenders op te heffen. Maar de eerste maatregel zou de belangen van andere dragers (radio, digitale zenders, pers, reclameborden) schenden. En wat de tweede betreft ziet het er niet naar uit dat Bouygues, dat TF1 voor 42 % controleert van plan is om zijn participatie op te voeren (weinig synergieën met andere divisies), of terug te schroeven om plaats te maken voor een andere speler van formaat (heeft niet direct geld nodig). TF1 lijdt ook onder het feit dat de publiciteit voor voedingsmiddelen terugloopt wegens te weinig rendabel en niet aanwezig genoeg in de multimedia. We laten onze winstramingen ongewijzigd op 1,10 EUR per aandeel voor 2007 en op 1,25 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 21,59 EUR

 

Deel dit artikel