Analyse
Icos 10 jaar geleden - vrijdag 26 oktober 2007

In het 3de kwartaal heeft de activiteit zich goed hersteld, maar de verwachte nieuwe groeifase blijkt minder dynamisch dan voorzien. We zijn dan ook van mening dat de koers al ruimschoots rekening houdt met de vooruitzichten.

Herstel activiteit al in de koers

In het 3de kwartaal heeft de activiteit zich goed hersteld, maar de verwachte nieuwe groeifase blijkt minder dynamisch dan voorzien. We zijn dan ook van mening dat de koers al ruimschoots rekening houdt met de vooruitzichten. Duur aandeel.
VERKOPEN.

Het resultaat over het 3de kwartaal was conform de verwachtingen. Dankzij het heropleven van de vraag naar systemen voor de inspectie van geïntegreerde schakelingen lag de omzet 10 % hoger dan in het vorige kwartaal. Doordat de winst ingevolge de zware vaste kosten erg gevoelig is voor elke wijziging in de verkoopcijfers (sterk hefboomeffect), is de bedrijfswinst bijna verdrievoudigd. Deze mooie resultaten voeden de hoop dat er een nieuwe expansiefase zit aan te komen. Dezelfde hoop klinkt ook door in de commentaren van andere leveranciers van apparatuur voor de halfgeleidersector, o.m. ASML. Voor het 4de kwartaal rekent de groep er zoals verwacht op dat het herstel zich doorzet en mikt ze op een omzetgroei van 10 à 20 %.
Wij van onze kant waren bij onze ramingen te optimistisch aangaande de kracht van de heropleving. We hoopten dat de uitbreiding van het gamma met inspectiesystemen van siliciumplaatjes meer effect zou sorteren. We hebben onze ramingen van de winst per aandeel dan ook teruggeschroefd, van 1,17 naar 0,81 EUR voor 2007 en van 2,08 naar 1,71 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 30,80 EUR

Het Belgisch bedrijf Icos is gespecialiseerd in het ontwerpen, de fabricage en de verkoop van systemen voor visuele inspectie van halfgeleiders (laatste controle voor ze geïntegreerd worden in laptops, gsm’s, auto’s…).

Deel dit artikel