Analyse
CS Groupe 10 jaar geleden - vrijdag 12 oktober 2007

Het derde kwartaal was moeilijk. Maar de nieuwe directie neemt de nodige maatregelen om de aderlating te stoppen.

Winstwaarschuwing

Het derde kwartaal was moeilijk. Maar de nieuwe directie neemt de nodige maatregelen om de aderlating te stoppen. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

In het derde kwartaal moesten de zaken- en de financieringsbank met een brutale vertraging afrekenen als gevolg van de subprimecrisis en de beursturbulenties. Net zoals UBS en Deutsche Bank kwam ook Crédit Suisse met een winstwaarschuwing voor het derde kwartaal. De winst zou zowat 40 à 60 % lager uitkomen dan een jaar gelden. Maar in tegenstelling tot UBS, zal CS uit de rode zone kunnen blijven. De groep is slechts in beperkte mate rechtstreeks bij de subprimes betrokken, maar ze heeft het gewicht van de getroffen activiteit niettemin teruggeschroefd (150 jobs geschrapt). Aangezien de zakenbank het de komende maanden kalmpjes aan zal moeten doen, zal de divisie vermogensbeheer voor winst moeten zorgen. De nieuwe directeur-generaal, Brady Doogan, wil die activiteit de komende twee jaar aanzienlijke middelen toekennen en ze uitbouwen, met name in Azië, zowel via interne als via externe groei.
Gezien de huidige situatie, zien we dat proces zelfs versnellen. We blijven dus vol vertrouwen, ook al schroeven we onze winstramingen, van 9,34 naar 7,88 cHF per aandeel voor 2007 en van 10,48 naar 10,01 CHF voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 81,70 CHF

CS Groupe is de tweede Zwitserse bankgroep; opgebouwd rond drie pijlers : investment banking (begeleiden van overnames, uitgifte van effecten…), private banking (financieel advies en beheer voor vermogende particulieren en bedrijven) en asset management (beleggingsproducten).

 

Deel dit artikel