Analyse
Compass 10 jaar geleden - vrijdag 5 oktober 2007

Sinds kort staat dit aandeel opnieuw op ons aankooplijstje. Na de recente val houdt de koers o.i. geen rekening met de goede vooruitzichten van de sector.

Overdreven afgestraft

Sinds kort staat dit aandeel opnieuw op ons aankooplijstje. Na de recente val houdt de koers o.i. geen rekening met de goede vooruitzichten van de sector. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De Britse cateringgroep heeft aangekondigd dat de resultaten over het boekjaar 2006-07 (afgesloten op 30/09) beter zullen zijn dan algemeen verwacht wordt. Bij gelijke groepsstructuur en constante wisselkoersen is de omzet met ±5 % gegroeid, terwijl de bedrijfsmarge van 4,4 naar zowat 5 % klom. Voor ons geen verrassing en we laten onze winstramingen 2006-07 dus ongewijzigd op 16,30 p. per aandeel en voor 2007-08 op 17,85 p. Terwijl Sodexho zijn reorganisatie al achter de rug heeft, is Compass nog volop aan zijn rentabiliteit aan het sleutelen. Maar de sanering van de contractenportefeuille en de interne herstructurering zijn bijna voltooid zodat de groep binnenkort weer goed op dreef zou moeten zijn. Volgens ons zal het niet lang duren voordat Compass de achterstand op zijn rivaal inloopt en met omzetgroeicijfers van dezelfde grootteorde uitpakt. Ter informatie : Sodexho, dat zijn omzet vorig jaar met 8,1 % zag toenemen, rekent op een gemiddelde omzetgroei van 7 % tussen dit en 2015. De vooruitzichten voor de sector van de catering en aanverwante diensten zijn inderdaad veelbelovend en volgens ons zal het geherstructureerde Compass daar maximaal van profiteren.

Koers op het moment van de analyse : 311, 25 p.

Britse cateringgroep voor gemeenschappen (ondernemingen en administraties, scholen, hospitalen, rusthuizen…). Deelt met het Franse Sodexho de plaats van nummer 1.

Deel dit artikel