Analyse
LogicaCMG 10 jaar geleden - maandag 3 september 2007

Op operationeel vlak was het eerste semester een tegenvaller, maar fiscale aanpassingen redden de meubelen.

Welgekomen fiscale besparingen

Op operationeel vlak was het eerste semester een tegenvaller, maar fiscale aanpassingen redden de meubelen. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Zoals eerder aangekondigd was het eerste semester geen hoogvlieger. Wegens de verzwakking van de concurrentiepositie en de teruglopende verkoop (-8,3 %) in het UK (30 % van de omzet 2006) nam de omzet slechts met 3,3 % toe, dat is onder het gemiddelde van de sector van de informaticadiensten. Het bedrijfsresultaat was al even bedroevend, wat eveneens te wijten was aan de zwakke verkoop in het UK, alsook aan de al evenmin schitterende rentabiliteit in de andere landen. De verhoopte kostenbesparingen uit de overnames (WM Data, Unilog) lijken trager effect te zullen sorteren dan voorzien.
Voor heel 2007 moet de groep de vooropgezette omzetgroei van 4 % kunnen halen (aan de zwakke kant in vergelijking met de 4 Ć  6 % die voor de sector in zijn geheel verwacht wordt), maar wat het bedrijfsresultaat betreft, zijn we minder optimistisch. Als gevolg van de overnames van de laatste jaren is Logica er evenwel in geslaagd om zijn fiscaliteit te optimaliseren. De besparingen die daaruit voortvloeien volstaan om de tegenvaller op operationeel vlak te compenseren. We trekken onze winstramingen dan ook lichtjes op, van 10,21 tot 10,36 pence per aandeel voor 2007 en van 12,80 tot 12,89 pence voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 163,00 pence

De Britse groep Logica GMG is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Nederland, Frankrijk, Scandinaviƫ).

Deel dit artikel