Analyse
General Motors 10 jaar geleden - vrijdag 14 september 2007

De financiële crisis in de VS heeft een weerslag op de hele economie en op de gezinsconsumptie.

Ook getroffen door subprimecrisis

De financiële crisis in de VS heeft een weerslag op de hele economie en op de gezinsconsumptie. We verlagen onze winstramingen, maar het aandeel blijft goedkoop. 
KOPEN.

De Amerikaanse autoconstructeur boekte in het tweede kwartaal een kleine winst, op zijn thuismarkt, maar verlaagt zijn winstverwachtingen voor het hele jaar. Want de crisis die de financiële sector in de VS treft (subprimekredieten) besmet het vertrouwen van de verbruikers waardoor ze misschien de aankoop van een nieuwe wagen zullen uitstellen. We sluiten dan ook niet uit dat GM de komende kwartalen weer verlies zal lijden in de VS en we verlagen daarom onze winstramingen voor het lopende boekjaar van 4,00 naar 3,50 USD per aandeel en voor 2008 van 4,50 naar 3,70 USD. De directie hoopt evenwel dat de lopende onderhandelingen met de vakbonden haar in staat zullen stellen om de pensioen-, loon- en ziekteverzekeringskosten van het personeel terug te dringen en op die manier het verschil in rentabiliteit met heer Aziatische concurrenten te verkleinen. De goede resultaten die de groep recent buiten de VS haalde, bewijzen overigens dat de inspanningen die de laatste jaren gedaan werden om de kosten te verminderen en het gamma te verbeteren uiteindelijk vruchten afwerpen, ook al blijft de invloed op de groepsresultaten en op de koers beperkt. Speculanten mogen het aandeel nog altijd kopen.

Koers op het moment van de analyse  : 33,29 USD

General Motors is de grootste autoconstructeur ter wereld met de merken Opel, Saab, Cadillac, Chevrolet enz. De groep realiseert 56 % van haar omzet in Noord-Amerika.

Deel dit artikel