Analyse
Enel 10 jaar geleden - maandag 10 september 2007

Het eerste halfjaar bracht geen grote verrassingen en de vooruitzichten blijven goed.

Advieswijziging

Het eerste halfjaar bracht geen grote verrassingen en de vooruitzichten blijven goed. De koers kreeg volgens ons te zware klappen en het aandeel is nu goedkoop.
KOPEN.

Dankzij de grotere verkoop van elektriciteit in het buitenland (verdrievoudigd in vergelijking met de eerste helft van 2006) is Enel erin geslaagd de gevolgen van de zachte winter op te vangen. De groep zag haar inkomsten in het eerste semester slechts met 1,1% teruglopen. Doordat de rendabiliteit van de buitenlandse activiteiten gestegen is, lag haar bedrijfsresultaat zelfs 2,3 % hoger dan een jaar eerder. Die cijfers stemden overigens met onze verwachtingen overeen. Daar tegenover staat dat de lasten veel sterker gestegen zijn dan voorzien, zowel de investerings- als de financiĆ«le kosten. Maar de impact daarvan op onze winstramingen blijft al bij al beperkt. We blijven dan ook geloven in de gevolgde strategie en in de vooruitzichten. Enerzijds verloopt de overname van het Spaanse Endesa zo goed als rimpelloos en zal ze tot de winst van de groep bijdragen. Anderzijds bestaat de kans dat Enel de controle verwerft over de Russische elektriciteitsproducent Ogk-5, waarvan het al 29,9 % bezit en zo zijn positie in dat land verstevigt. We ramen de winst per aandeel voor dit jaar op 0,54 EUR en voor 2008 op 0,60 EUR. Volgens ons onderschat de beurs het potentieel van het aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 7,43 EUR

Enel is de grootste Italiaanse elektriciteitsbedrijf, actief in Europa, Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en de tweede grootste gasdistributeur van Italiƫ. De groep is overigens ook zeer actief in duurzame energie.

Deel dit artikel