Analyse
Psion 10 jaar geleden - woensdag 22 augustus 2007
Met de stevige toename van de rentabiliteit in het eerste semester en na de recente koersdaling, is het aandeel opnieuw goedkoop.

Advieswijziging

Met de stevige toename van de rentabiliteit in het eerste semester en na de recente koersdaling, is het aandeel opnieuw goedkoop. We passen ons advies aan.
KOPEN.

De goede gezondheid waarvan Psion in de 2de helft van 2006 blijk gaf, wordt bevestigd en de groep heeft haar doelstelling bereikt. De rentabiliteit is fors toegenomen dankzij een strakker kostenbeheer en de inspanningen om de bevoorradingslijn te reorganiseren (via de uitbesteding van de productie). De bedrijfsmarge schoot naar 3,9 % (0,4 % in eerste semester 2006). Enige schaduwvlek : het gebrek aan groei in de eerste jaarhelft : de omzet lag nauwelijks 1 % hoger dan een jaar eerder. Dat was te wijten aan de waardedaling van de dollar en aan de zwakke vraag op de Noord-Amerikaanse markt (1/3 van de omzet). Wat dit laatste betreft, verwacht het management evenwel beterschap in de tweede jaarhelft. Het rekent daarvoor op verschillende grote contracten die in het eerste semester hadden moeten afgerond zijn, maar die pas de komende weken zullen ondertekend worden. Bovendien kan de groei in de tweede jaarhelft gestimuleerd worden door twee nieuwe producten die onlangs gelanceerd werden, waaronder de 8515, een nieuwe versie van een computer voor gebruik in een vorkheftruck. Voor 2007 ramen we de winst per aandeel op 6,51 pence en voor 2008 mikken we op 7,64 pence.

Koers op het moment van de analyse : 115,00 p.

Psion is een Brits bedrijf dat zakcomputers voor professionele doeleinden maakt. Deze buitengewoon stevige en krachtige apparaten zijn geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen zoals (lucht)havens, magazijnen en andere logistieke toepassingen. Ze laten werknemers toe om in situ data in te voeren en ze eventueel online op het netwerk van de onderneming te plaatsen. Grote klanten zijn bijv. Volkswagen, Merck, Nestlé, Deutsche Post en United Airlines.

Deel dit artikel