Analyse
Miko 10 jaar geleden - maandag 20 augustus 2007

Voor dit jaar wordt een mooie winstgroei verwacht en op langere termijn zijn de nieuwe contracten in de verpakkingsdivisie veelbelovend.

Goed 2007 in het verschiet

Voor dit jaar wordt een mooie winstgroei verwacht en op langere termijn zijn de nieuwe contracten in de verpakkingsdivisie veelbelovend. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In plaats van de verwachte 10 % bedroeg de omzetgroei in het eerste semester 15 %. Dat was vooral te danken aan de mooie prestatie (+21 %) van de plastiekverpakkingen (48 % van de omzet), een markt die gekenmerkt wordt door een regelmatige groei (5 % per jaar) en door een goed zicht op de winstontwikkeling (contracten van 3-5 jaar). Voor dit jaar zijn er opnieuw capaciteitsuitbreidingen gepland met het oog op de nieuwe contracten (o.m. voor een margarine) die vanaf 2009 op kruissnelheid zullen zijn. Het lijkt ons dan ook aannemelijk dat de omzet van de afdeling de komende 3 jaar met 10 à 15 % zal groeien.
In de koffieservice (52 % van de omzet) bedroeg de groei 9 %, gedragen door de overnames uit 2006. Voor de komende jaren schatten we de omzetgroei van deze afdeling op ruim 6 % o.m. dankzij de goede vooruitzichten in het UK en in Oost-Europa.
Aangezien de groep erin slaagt de stijging van de grondstoffenprijzen vrij vlot in haar verkoopprijzen door te rekenen, moeten de hogere omzetcijfers zich in winststijgingen blijven vertalen. Voor 2007 tippen we op 4,70 EUR winst per aandeel (+18 %), voor 2008 op 5,00 EUR (afschrijving van investeringen).

Koers op het moment van de analyse : 53,02 EUR

De Belgische groep Miko is actief in koffieservice (in ondernemingen enz.) en plastiekverpakkingen voor de voedings- en de cosmeticaindustrie.

 

Deel dit artikel