Analyse
Kortnieuws 10 jaar geleden - zondag 8 juli 2007

Wat is er gebeurd tussen 29 juni en 6 juli 2007 ? Meer nieuws over aandelen...

Variaties tussen de slotkoersen van 29/06 en 06/07 in lokale munt.

ACCOR
70,65 EUR
+7,5 % • Verkopen
Het investeringsfonds Colony Capital heeft haar participatie opgevoerd tot meer dan 10 % (via de conversie van obligaties in aandelen). Daardoor laaien de geruchten over een overnamebod opnieuw op, temeer omdat het fonds Blackstone een reusachtig bod heeft gelanceerd op Hilton Hotels, met een mooie meerwaarde. Het aandeel van Accor is echter duur.

BMW
49,43 EUR
+3,7 % • Houden
Het eerste halfjaar is beter geëindigd dan het was begonnen. Dankzij een prima tweede kwartaal steeg de verkoop met 4,2 %. Dat is grotendeels te danken aan de vernieuwing van het gamma (X5, nieuwe mini, afgeleiden BMW 3 Reeks). Dankzij de verkoopstijging zullen de rentabiliteitscijfers voor 2007 er fraaier uitzien. Onze vooruitzichten houden daar al rekening mee.

COFINIMMO
137,86 EUR
-2,3 % • Houden
Cofinimmo breidt haar vastgoedportefeuille aanzienlijk uit met de aankoop van meer dan 1000 Belgische en Nederlandse cafés van bierbrouwer Inbev (+2,6 %, verkopen).

CUMERIO
30,00 EUR
-1,6 % • Houden
A-TEC heeft zijn participatie opgevoerd tot 25 % plus 1 aandeel (blokkeringsminderheid). Daardoor kan de holding mee beslissen over de afloop van een bod op Cumerio. Norddeutsche Affinerie (ook voor 15,1 % in handen van A-TEC) bracht een bod uit van 30 EUR per aandeel Cumerio. In afwachting van meer duidelijkheid over de intenties van A-TEC handhaven we ons advies.

FIAT
23,41 EUR
+6,1 % • Verkopen
Het management is ambitieus: het wil tegen 2010 oprukken van de 4de naar de 2de plaats in het klassement van de Europese autoconstructeurs. Centraal in de strategie staat de vernieuwing van het gamma. Fiat zal dus op verschillende markten (meer) naamsbekendheid moeten verwerven, o.a. in Noord-Europa (ruimere marges). De nieuwe Fiat 500, vorige week gelanceerd in Italië, moet daarbij helpen. De koers houdt volgens ons al rekening met een verbetering van de rentabiliteit.

OMEGA PHARMA
66,02 EUR
+2,8 % • Verkopen
Omega wil garen spinnen bij de goede gang van zaken op de beurzen en introduceert dochteronderneming Arseus nog dit jaar op de beurs. Volgens ons reiken de ambities van de groep wel erg ver en is het aandeel duur.

TELENET
26,48 EUR
+3,0 % • Verkopen
Zoals verwacht kondigde Telenet een herfinancieringsplan aan en zal er in het 4de kwartaal 5 à 8 EUR per aandeel kapitaal terugbetaald worden. Duur aandeel.

VAN DE VELDE
38,52 EUR
+0,6 % • Verkopen
Met een verkoopstijging van 5,5 %, bleek de verkoop in het eerste semester (zoals verwacht) beter mee te vallen dan wat men begin 2007 verwachtte. Maar het aandeel is duur en de druk op de marges zal in het najaar wellicht verder toenemen.

Deel dit artikel