Analyse
Intel 11 jaar geleden - donderdag 19 juli 2007

De kwartaalresultaten waren licht ontgoochelend, maar er is zeker geen reden tot paniek.

Geen redenen tot paniek

De kwartaalresultaten waren licht ontgoochelend, maar er is zeker geen reden tot paniek. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De omzet van Intel steeg in het tweede kwartaal met 8 %, de winst per aandeel klom 27 % hoger (tot 0,19 USD) en de voorraden zijn met 5,5 % geslonken. Dat zijn degelijke prestaties, maar toch onder de verwachtingen. Vooral de rendabiliteit leed onder de hoge prijsdruk, de slabakkende toestand in de tak geheugens (6 % v.d. omzet) en de kosten van een aantal maatregelen om het productieproces te verbeteren. Ook de verwachtingen voor het derde kwartaal (+7 %) werden maar lauw onthaald. Sommigen vrezen al voor forse terreinwinst van concurrent AMD, maar volgens ons zal het niet zo'n vaart lopen. Ondanks de druk op de prijzen blijft de omzet immers mooi groeien. Bovendien beschikt Intel over krachtigere technologie en zal het binnenkort ook de vruchten plukken van haar gestroomlijnde productieproces (lees : minder kosten). De pc-markt is trouwens nog altijd in goede doen, vooral onder impuls van Azië en het nieuwe besturingssysteem van Microsoft (Windows Vista). Ook voor de divisie geheugens ziet de toekomst er beter uit, want in de tweede jaarhelft zal ze samensmelten met de gelijkaardige afdeling van STMicroelectronics. We handhaven onze winstprognoses op 1,15 USD voor 2007 en op 1,30 USD voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 25,06 USD

Intel is een Amerikaans producent van halfgeleiders, nummer één van de wereld, die o.m. 75  % van de markt van microprocessoren in handen heeft.

Deel dit artikel