Analyse
Vodafone 11 jaar geleden - maandag 4 juni 2007

Het afgelopen boekjaar eindigde opnieuw in de rode cijfers, maar Vodafone heeft de nodige maatregelen genomen om het tij te keren.

Dividend in gevaar ?

Het afgelopen boekjaar eindigde opnieuw in de rode cijfers, maar Vodafone heeft de nodige maatregelen genomen om het tij te keren. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De Britse telecomoperator heeft voor het boekjaar 2006/07 (afgesloten op 31/03) geruststellende cijfers gepubliceerd. In de boeken staat weliswaar nog een verlies van 9,84 pence per aandeel, maar dat was enkel te wijten aan nieuwe waardeverminderingen op te duur betaalde activa. Belangrijker is dat de winst per aandeel op vergelijkbare basis bij een (interne) omzetgroei van 4,3 % met 11,4 % is gestegen. In het kader van het nieuwe herstelplan (2006) heeft de groep op de (verzadigde) West-Europese markt (bijna 80 % van de omzet) een massa nieuwe diensten gelanceerd en het mes gezet in de kosten. Zo bleef de druk op de marges beperkt en kwamen er nog rijkelijke liquiditeiten binnen. Die gingen deels naar de aandeelhouders (dividend en inkoop van eigen aandelen ) en deels naar investeringen in groeilanden (Turkije, en recent India). Het management heeft nu verwittigd dat de verhogingen van het dividend (7 pence bruto voorzien voor het lopende boekjaar) met het oog op de investeringen een tijdje beperkt zullen blijven. Gezien de succesvolle integratie van de laatste overnames, zien we geen reden tot ongerustheid. Voor 2007/08 en 2008/09 ramen we de winst per aandeel op 10,8 en 11,6 pence (zonder eventuele waardeverminderingen).

Koers op het moment van de analyse : 162,90 pence

Vodafone is wereldwijd nummer 2 voor mobiele telefonie (na een Chinese operator) met meer dan 200 miljoen klanten.

Deel dit artikel