Analyse
LogicaCMG 10 jaar geleden - maandag 4 juni 2007

De buitenlandse concurrentie doet de verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk ineenstuiken en brengt de vooruitzichten wat aan het wankelen.

Winstwaarschuwing

De buitenlandse concurrentie doet de verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk ineenstuiken en brengt de vooruitzichten wat aan het wankelen. Maar het aandeel blijft goedkoop. 
KOPEN.

De halfjaarresultaten van de Brits-Scandinavische leverancier van informaticadiensten zullen niet zijn wat ervan verwacht werd. De groep stuurde deze waarschuwing de wereld in omwille van haar zwakke prestatie in het VK (30 % van de omzet 2006) : in het eerste kwartaal liep de omzet er met 4,1 % terug en voor het tweede kwartaal ziet het er niet veel beter uit. We denken dat LogicaCMG er marktaandeel verliest aan buitenlandse spelers, met name Indiase, die over goedkopere arbeidskrachten beschikken en in het VK minder af te rekenen hebben met een taalbarrière. De eerste zes maanden van het jaar zullen de verkoopcijfers in het VK dus lager liggen dan een jaar geleden en volgens de groep zou de bedrijfsmarge inkrimpen tot 6,1 % (tegen 9,1 % in de eerste helft van 2006). Hoewel de andere landen waar de groep actief is (vooral Scandinavië, Frankrijk, Nederland en Duitsland) in het eerste kwartaal een goed bedrijfsresultaat konden voorleggen, zal dat volgens ons niet volstaan om de tegenvaller in het VK te compenseren. We verlagen onze raming van de winst per aandeel (vóór eenmalige elementen) dan ook, van 11,77 naar 10,21 pence voor 2007 en van 13,08 naar 12,80 pence voor 2008. De nummer 1 van de groep is opgestapt, maar wij blijven positief. De beurs heeft o.i. overdreven gereageerd op het slechte nieuws.

Koers op het moment van de analyse : 166,25 pence

LogicaCMG is een Britse groep, gespecialiseerd in informaticadiensten, actief in Europa (UK, Nederland, Frankrijk, Scandinavië).

Deel dit artikel