Analyse
Deutsche Telekom 11 jaar geleden - maandag 11 juni 2007

Rekening houdend met de onzekerheid i.v.m. de evolutie van de reglementering, hebben wij ons advies gewijzigd.

Advieswijziging

Rekening houdend met de onzekerheid i.v.m. de evolutie van de reglementering is het aandeel na het recente herstel niet langer goedkoop, maar correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De twee winstwaarschuwingen sinds begin dit jaar hebben het management wakker geschud. Het zette het besparingsplan in een hogere versnelling. Gezien de erg moeilijke situatie in Duitsland in zowel de vaste als de mobiele telefonie een conditio sine qua non voor een duurzaam herstel. De herstructurering heeft wel al sociale onrust uitgelokt die het doorvoeren van de geplande maatregelen kan bemoeilijken. Voorts is de groep van plan om niet-strategische activiteiten af te stoten en haar positie in het buitenland te verstevigen. Zo heeft ze recent haar internetactiviteiten in Spanje verkocht en gaat ze de mobiele poot van France Télécom in Nederland overnemen. Dat DT met zijn expansiepolitiek in de VS (22,4 % van de omzet) goed zit werd intussen bewezen door de hoge prijs die neergeteld werd voor een Amerikaanse mobilofonieconcurrent. Anderzijds is het niet uitgesloten dat de verlaging van de roamingtarieven (oproepen die in het buitenland ontvangen of vanuit het buitenland gedaan worden) gevolgd wordt door nieuwe reglementering (sms-tarieven, scheiden van abonnementen en andere diensten…). We rekenen voor 2007 en 2008 op resp. 0,82 en 0,87 EUR winst per aandeel.

Koers op het moment van de analyse :13,76 EUR

Deutsche Telekom is de grootste telecomoperator van Duitsland en de vierde grootste mobiele operator in de VS (22,4 % van de omzet). Ook dienstverlening aan bedrijven (14,1 %).

Deel dit artikel