Analyse
Deutsche Bank 10 jaar geleden - woensdag 27 juni 2007

Deutsche Bank blijft de sterke prestaties aan elkaar rijgen en kan misschien een overnameprooi worden.

Atypisch profiel loont

Deutsche Bank blijft de sterke prestaties aan elkaar rijgen en kan misschien een overnameprooi worden. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

In de Europese banksector heeft Deutsche Bank een atypisch profiel. De specialisatie als zakenbank, waarin de groep ruime ervaring heeft, levert uitstekende resultaten op en zorgt voor 75 % van de winst. Wereldwijd diversifieert de bank ook in vermogensbeheer, met name via doelgerichte overnames. Als retailbank probeert de groep een rendabel model uit te bouwen, zodat de winst minder afhankelijk wordt van de beursevolutie, tot nu toe zonder veel succes. De ontwikkeling van de groep in de groeilanden is weliswaar bemoedigend, maar in Duitsland zijn er weinig kansen om een privébank over te nemen – al heeft Deutsche Bank wel een oogje laten vallen op Dresdner Bank, dat misschien wordt afgestoten door Allianz – en is de overname van een overheidsbank duur en moeilijk te rentabiliseren. Door het atypische profiel van de groep lijkt een samengaan met een andere Europese bankgroep weinig waarschijnlijk. De lagere beurskapitalisatie dan die van de Amerikaanse zakenbanken, kan evenwel voor begerige blikken zorgen bij Amerikaanse concurrenten. Voor 2007 en 2008 verwachten we respectievelijk een winst per aandeel van 13,98 EUR en 14,63 EUR en een bruto dividendrendement van 4,8 %.

Koers op het moment van de analyse : 107,85 EUR

Grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

Deel dit artikel