Analyse
Bayer 11 jaar geleden - maandag 25 juni 2007

O.m. dankzij Schering kan Bayer zijn vooruitzichten optrekken.

Mooie toekomst, maar duur aandeel

O.m. dankzij Schering kan Bayer zijn vooruitzichten optrekken. Het aandeel is echter duur.
VERKOPEN.

Bayer trekt zijn doelstellingen op en stelt nu voor dit jaar een bedrijfsmarge vóór afschrijvingen van meer dan 20 % en voor 2009 van meer dan 22 % in het vooruitzicht. Voor de farmapoot was het 1ste kwartaal al een voltreffer, en de resultaten waren nog beter zijn dan verwacht dankzij het vorig jaar overgenomen Schering : de verkoopcijfers overtroffen de verwachtingen, vooral die van het anticonceptiemiddel Yasmin (+41 % zonder wisselkoerseffecten) en van het MS-geneesmiddel Betaferon (+10 %).
De overname levert bovendien grotere besparingen op dan verwacht (1,05 EUR per aandeel, tegenover de oorspronkelijke voorziene 0,92 EUR) en de groep rekent erop dat 80 % van de synergieën al vanaf eind 2008 effect zullen sorteren, wat een echte krachttoer is. We hebben onze ramingen van de winst per aandeel dan ook opgetrokken, van 2,80 naar 3,00 EHUR voor 2007 en van 3,10 naar 3,30 EUR voor 2008. De groep past overigens haar strategie aan. Ze zet een twintigtal onderzoeksprojecten stop en concentreert zich op een beperkt aantal molecules, waaronder twee potentiële blockbusters, het kankergeneesmiddel Nexavar en het anticoagulans Rivaroxaban. Een optie met meer winstmogelijkheden, maar ook meer risico’s.

Koers op het moment van de analyse : 56,04 EUR

Bayer is een Duitse chemie- en farmagroep; ze stootte de afgelopen drie jaren haar minder winstgevende chemie-activiteiten af en reorganiseerde zich rond drie pijlers : agrochimie, plastics en farmaceutica (derde grootste producent ter wereld van voorschriftvrije geneesmiddelen).

Deel dit artikel