Analyse
Vivendi 10 jaar geleden - maandag 21 mei 2007

Het eerste kwartaal was behoorlijk, maar niet voldoende om de vooruitzichten op te trekken.

Voorzichtigheid blijft geboden

Het eerste kwartaal was behoorlijk, maar niet voldoende om de vooruitzichten op te trekken. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Het eerste kwartaal was iets beter dan verwacht : bij een omzetgroei van 7 % (zonder wisselkoerseffecten) steeg de winst per aandeel met 10 % (vergelijkbare basis). Dat was te danken aan de televisiepoot die profiteert van de fusie van ex-concurrent TPS met Canal+ en aan de divisie spelletjes (succes van het internetspel World of Warcraft). Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. De muziekpoot die nog altijd aangevreten wordt door piraterij, zag zijn bedrijfsresultaat met 60 % afkalven. En in de mobilofonietak (56%-participatie in SFR) die nochtans goed stand houdt, liepen de omzet en de winst lichtjes terug o.i.v. de door de overheid opgelegde prijsverlagingen. Toch blijft Vivendi interesse tonen voor de resterende 44 % van SFR. Of dit een goed idee is, zal afhangen van de prijs die de eventuele onderhandelingen zullen opleveren. Wat 2007 betreft, verhoogt de groep haar prognoses alvast niet (wellicht wegens de onzekerheid in de muziek en de verwachte vertraging in de spelletjes). We laten onze winstramingen ongewijzigd op 2,14 EUR per aandeel voor 2007 en op 2,30 EUR voor 2008. Vivendi heeft als mogelijk overnameprooi van beleggingsfondsen (die op een ontmanteling aansturen) nog altijd een licht speculatief karakter. 

Koers op het moment van de analyse : 31,23 EUR

De Franse groep Vivendi is actief in de telecomsector (controleert SFR, de tweede Franse mobiele operator, alsook Telecom Maroc) internet, muziek, betaaltelevisie (Canal+) en videospelletjes.


 

Deel dit artikel