Analyse
Option 11 jaar geleden - maandag 7 mei 2007

Na twee omzet- of winstwaarschuwingen in amper zes maanden kreeg de geloofwaardigheid van het management door de zwakke kwartaalcijfers opnieuw een deuk.

Tegenvallende kwartaalcijfers

Na 2 omzet- of winstwaarschuwingen in amper zes maanden kreeg de geloofwaardigheid van het management door de zwakke kwartaalcijfers opnieuw een deuk. Ondanks de koerscorrectie blijft het aandeel duur.
VERKOPEN.

Met een stijging van de omzet van 18,5 % en van de winst met 7,2 % was het eerste kwartaal een dikke tegenvaller. Enkele voor 2006 voorziene leveringen die wegens problemen bij de invoering van een nieuwe technologie naar 2007 doorgeschoven waren, blijken nu hoofdzakelijk in het tweede kwartaal te zullen vallen. Hoewel de zwakke(re) dollar (dollarkoers gemiddeld 8,3 % lager dan in 1ste kwartaal 2006) eigenlijk een positief effect zou moeten hebben (aankoop van onderdelen gebeurt grotendeels in dollar, terwijl de afgewerkte producten voor het merendeel in euro worden gefactureerd), daalden de winstmarges. Het management spreekt van een overgangskwartaal en bevestigde dat de omzetgroei en de winstmarge dit jaar aan de bovenkant van de voorgestelde vork zouden liggen (omzet +26,8 à 34 %, winstmarge van 14 à 15 %). Positief nieuws is alleszins dat Option er nog steeds in slaagt zijn globaal marktaandeel te vergroten (38 % in 2007) en binnenkort begint te produceren in China. Toch verlagen we onze winstprognoses voor 2007 van 1,10 naar 1,00 EUR per aandeel en voor 2008 van 1,32 naar 1,25 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 12,90 EUR

Het Belgische Option is wereldleider voor modemkaarten die het mogelijk maken draagbare pc’s aan een mobilofoon netwerk te koppelen voor datacommunicatie.

Deel dit artikel