Analyse
Lafarge 10 jaar geleden - vrijdag 11 mei 2007

Het is de Belgische zakenman Albert Frère blijkbaar niet ontgaan dat Lafarge goed op weg is om de doelstellingen van het in 2006 gelanceerde herstelplan.

Recordkwartaal

Het is de Belgische zakenman Albert Frère blijkbaar niet ontgaan dat Lafarge goed op weg is om de doelstellingen van het in 2006 gelanceerde herstelplan (o.a. jaarlijkse winstgroei van 10 %) waar te maken. Zijn holding GBL trok haar participatie in Lafarge alvast verder op tot 17,2 %. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het eerste kwartaal van 2007 zag Lafarge zijn omzet met 6 % toenemen en zijn winst meer dan verzes-voudigen. Dit laatste cijfer werd wel opgeblazen door het feit dat de groep heel wat meerwaarden realiseerde op de verkoop van activa waaronder de volledige afdeling dakbedekkingen en een deel van de Turkse activiteiten. Maar ook zonder deze eenmalige elementen ging de bedrijfswinst ruim 58 % hoger. De groep plukte de vruchten van de doorgevoerde besparingsmaatregelen en profiteerde van het positieve klimaat in Europa, Azië en Afrika. Zelfs in de Verenigde Staten waar de verkochte volumes gevoelig daalden (vertraging in de woningbouw en strenge winter) verbeterden de resultaten lichtjes. Vooral de cementdivisie, de grootste van de drie, presteerde beresterk. Ook voor de rest van het jaar blijft Lafarge optimistisch gestemd. Tot slot werd er gestart met een programma voor inkoop van eigen aandelen . Wij trekken onze winstramingen in elk geval op van 8,79 naar 9,44 EUR per aandeel voor 2007 en van 9,18 naar 9,97 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 125,77 EUR

Lafarge is een Franse groep die wereldwijd een van de marktleiders is op het gebied van de productie en verkoop van bouwmaterialen (cement, beton & toeslagstoffen, plaaster). Aanwezig in 70 landen.

Deel dit artikel