Analyse
ING 11 jaar geleden - vrijdag 25 mei 2007

Het eerste kwartaal viel wat tegen, maar ING is in staat om de groei weer aan te zwengelen.

Wij blijven vertrouwen hebben

Het eerste kwartaal viel wat tegen, maar ING is in staat om de groei weer aan te zwengelen. Wij blijven erin geloven. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Met 0,88 EUR lag de winst in het 1ste kwartaal 5,4 % lager dan een jaar geleden. In de bankpoot daalde de winst met 3 % (rentemarge onder druk, meer voorzieningen voor verliezen op kredieten, hogere kosten, o.m. om de onlinebank ING Direct uit te breiden), in de verzekeringen met 8,7 % (onverwacht zware impact van de storm Cyril). ING draait daarom de besparingsschroef wat aan vooral in de bankpoot : naast het uitbesteden van activiteiten worden de loketten in Nederland gefuseerd met die van Postbank en verdwijnen er 2 500 jobs. Die maatregelen (waarvan de kosten grotendeels dit jaar geboekt worden) moeten tegen 2010 voor 0,22 EUR per aandeel aan bijkomende besparingen opleveren. Voorts wil de groep ING Direct verder uitbouwen (wacht op een licentie in Japan) en haar activiteiten in de groeilanden verder uitbreiden (levensverzekeringen en pensioensparen in Rusland en RoemeniĆ«, vermogensbeheer in Korea). We schroeven onze raming van de winst per aandeel voor 2007 lichtjes terug (van 3,77 naar 3,74 EUR), maar rekening houdend met de geplande inkoop van eigen aandelen (voor 5 miljard euro tussen juni 2007 en juni 2008) trekken we onze prognose voor 2008 op (van 4,06 naar 4,16 EUR).

Koers op het moment van de analyse : 32,69 EUR

ING is een bankier, verzekeraar en vermogensbeheerder, actief in meer dan 50 landen; behoort naar beurskapitalisatie tot de top-20 in de wereld en tot de top-10 in Europa. De onlinebank ING Direct  heeft in 9 grote landen meer dan 15 miljoen klanten.

Deel dit artikel