Analyse
Inbev 11 jaar geleden - maandag 14 mei 2007

Het jaar ging goed van start voor de brouwerijgroep, maar de koers was daarop al te veel vooruitgelopen.

Koers anticipeert te veel

Het jaar ging goed van start voor de brouwerijgroep, maar de koers was daarop al te veel vooruitgelopen. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Het 1ste kwartaal was andermaal een aangename verrassing : op vergelijkbare basis steeg de omzet met 9 % en wipte de winst per aandeel 44 % hoger. Dat is enerzijds te danken aan het feit dat er in Oost-Europa en in Latijns-Amerika meer bier verkocht werd (resp. +22,7 % en +11,4 %). En anderzijds aan de substantiële besparingen die het gevolg zijn van het strakke financiële beleid in Oost-Europa en in Zuid-Korea. Inbev blijft dus sneller groeien dan zijn sector. De rest van het jaar zal de groei evenwel vertragen (al zal Inbev zijn sectorgenoten blijven overvleugelen) wegens de moeilijke situatie in West-Europa en Noord-Amerika (omzet -1,1 % en -2,3 %) en de nog altijd hoge grondstofprijzen. Wat de (niet-bevestigde) geruchten over een toenadering tot Anheuser-Busch (VS) betreft, die lijken weg te ebben. Aangezien de fusie met het Braziliaanse Ambev nog maar drie jaar geleden plaatsvond, is het wellicht nog te vroeg voor een nieuwe grootscheepse operatie. Gezien de gezonde financiële situatie van de groep zijn kleinere gerichte overnames in de groeilanden niet uitgesloten. We trekken onze winstramingen lichtjes op, van 2,60 tot 2,65 EUR per aandeel voor 2007 en van 2,90 tot 3,00 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 57,09 EUR

Ontstaan door de fusie in 2004 van het Belgische Interbrew en het Braziliaanse Ambev, is Inbev naar geproduceerde volumes de grootste brouwerijgroep ter wereld (14 % van de wereldmarkt). De meest bekende merken van de groep zijn o.m. Stella Artois, Jupiler, Beck’s, Brahma…

Deel dit artikel