Analyse
EDP 11 jaar geleden - maandag 14 mei 2007

Doordat de winst in de eerste drie maanden van 2006 uitzonderlijke elementen bevatte, valt de stijging van de winst in het eerste kwartaal 2007 wat mager uit. Op operationeel vlak en wat de vooruitzichten betreft, stelt de groep het goed.

Goed bedrijfsresultaat

Doordat de winst in de eerste drie maanden van 2006 uitzonderlijke elementen bevatte, valt de stijging van de winst in het eerste kwartaal 2007 wat mager uit. Op operationeel vlak en wat de vooruitzichten betreft, stelt de Spaanse groep het goed. Het aandeel blijft echter duur.
VERKOPEN.

Met 0,07 EUR lag de winst per aandeel in het eerste kwartaal slechts 1,8 % hoger dan een jaar geleden, maar toen zaten er in het resultaat aanzienlijke eenmalige winsten. Op operationeel vlak was de prestatie echter beter dan verwacht : de bedrijfswinst steeg met 35,6 % dankzij de groei van de activiteiten op de (geliberaliseerde) Iberische markt (stijging van de gemiddelde elektriciteitsprijs) en dankzij het feit dat de overheid hogere tarieven voor de elektriciteitsdistributie in Portugal, Spanje en BraziliĆ« toestond. Vermelden we hier nog de sterke groei in duurzame energie en de strikte controle van de kosten.
Het business plan van EDP stelt tegen 2010 een groei van 13 % van de bedrijfswinst in het vooruitzicht. Volgens ons een haalbare kaart  dankzij de goede gang van zaken in de verschillende activiteiten, de overname van de Amerikaanse windenergiebedrijf Horizon en het partnership tussen EDP en het Argentijnse Sonatra inzake aardgas. We laten onze winstramingen onveranderd op 0,25 EUR per aandeel voor 2007 en op 0,28 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 3,95 EUR

EDP produceert, vervoert en verdeelt elektriciteit in Portugal, maar ook in Spanje en Braziliƫ.

Deel dit artikel