Analyse
CS Groupe 10 jaar geleden - maandag 7 mei 2007

We verwachten dat de nieuwe directie de vorig jaar uitgestippelde strategie voort zal uitvoeren, maar we hopen dat ze iets offensiever uit de hoek zal komen.

Nieuwe directie

We verwachten dat de nieuwe directie de vorig jaar uitgestippelde strategie voort zal uitvoeren, maar we hopen dat ze iets offensiever uit de hoek zal komen. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

Met 2,56 CHF (+23 %) lag de winst per aandeel op vergelijkbare basis in het eerste kwartaal iets hoger dan we verwachtten. Dat was te danken aan de zakenbankdivisie (investment banking) die profiteerde van het gunstige beursklimaat en van haar succesvolle re-integratie binnen de groep. Deze operatie deed de kosten met 2,3 % dalen en zou tegen 2008 voor 0,53 CHF besparingen per aandeel moeten opleveren. Op het vlak van de inkomsten zijn de gevolgen van de re-integratie echter nog niet zichtbaar. Dat wordt een van de taken van de zopas aangestelde nieuwe directeur-generaal. Die staat ook voor de opdracht om de afdeling vermogensbeheer die wel groeit, maar nog lang niet de prestaties van concurrent UBS haalt, verder uit te breiden. De komende twee jaar zullen er alvast aanzienlijke middelen naar deze activiteit vloeien, vooral om de groei in Azië te financieren. CS mikt in de eerste plaats op interne groei , zonder echter gerichte overnames uit te sluiten. Hopelijk legt de nieuwe directie iets meer dynamisme aan de dag. We trekken onze winstprognoses flink op, van 6,87 tot 8,42 CHF per aandeel voor 2007 en van 7,60 tot 9,08 CHF voor 2008 (vooral dankzij de zakenbank).

Koers op het moment van de analyse : 94,80 CHF

Credit suisse is de tweede Zwitserse bankgroep; opgebouwd rond drie pijlers : investment banking (begeleiden van overnames, uitgifte van effecten…), private banking (financieel advies en beheer voor vermogende particulieren en bedrijven) en asset management (beleggingsproducten).

Deel dit artikel