Analyse
Autonomy Corporation 10 jaar geleden - vrijdag 11 mei 2007

De kwartaalresultaten overtreffen andermaal onze verwachtingen. De groep bouwt haar activiteiten voor particulieren af, wat haar winstvooruitzichten ten goede komt.

Bouwt segment “particulieren” af

De kwartaalresultaten overtreffen andermaal onze verwachtingen. De groep bouwt haar activiteiten voor particulieren af, wat haar winstvooruitzichten ten goede komt. Maar het aandeel is duur.
VERKOPEN.

Met een groei van 16,6 % lag het omzetcijfer in het eerste kwartaal in de lijn van de verwachtingen, maar de stijging van de winst per aandeel (+118 % tot 0,06 USD) was een echte verrassing. Dat was te danken aan de succesvolle integratie van etalk en vooral van Verity, die in 2005 overgenomen werden. Door zijn technologie in hun producten in te bouwen is Autonomy erin geslaagd de verkoop ervan een nieuw elan te geven en tegelijkertijd serieuze besparingen te realiseren op de ontwikkeling en vooral de distributie. Bovendien gaat de groep de afdeling “particulieren” afstoten en zich concentreren op de professionele markt. De divisie wordt binnenkort naar de beurs gebracht en omgedoopt in Blinkx. Autonomy houdt 10 % van het kapitaal en de aandeelhouders krijgen aandelen Blinkx (praktische modaliteiten nog niet gekend).  Een goede zet volgens ons omdat ze het mogelijk maakt de kosten terug te dringen en de rendabiliteit nog te verbeteren (het particuliere segment is minder winstgevend dan het professionele). We hebben onze winstverwachtingen voor dit jaar dan ook opgetrokken van 14,41 naar 15,96 pence per aandeel. Voor 2008 rekenen we op 19,20 pence.

Koers op het moment van de analyse : 770,00 pence

Autonomy corporation is een Brits bedrijf dat software voor kennisbeheer ontwikkelt, waarmee met name het informatiebeheer kan worden geautomatiseerd, wat ook de drager is (tekst, video, stem…).

Deel dit artikel