Analyse
Alfacam 10 jaar geleden - woensdag 16 mei 2007
Resultaat van het aanbod om in te tekenen op de beursintroductie van het Belgische bedrijf Alfacam (op 11 mei vervroegd afgesloten).

Resultaat van het aanbod

Het aanbod om in te tekenen op de beursintroductie van het Belgische bedrijf Alfacam is op 11 mei vervroegd afgesloten. De resultaten ervan zijn de volgende.

De introductieprijs van het aandeel dat noteert op Eurolist, één van de segmenten van Euronext, werd vastgelegd op 15,75 EUR, de hoogste prijs van de eerder meegedeelde prijsvork.
Bij de eerste notering op 16 mei kwam een koers van 18, 00 EUR op de tabellen, een stijging met 14,3 % ten opzichte van de introductieprijs. Tegen die prijs is het aandeel duur.
Aan de beleggers die op ons advies intekenden om te speculeren raden we aan om het aandeel te VERKOPEN.

Het aanbod werd in totaal 16 keer overingeschreven en acht keer voor het gedeelte dat bestemd was voor de particulieren beleggers. Er kon dus niet op alle aanvragen worden ingegaan.

Beleggers die hun order indienden bij andere instellingen dan de loketbanken KBC en ING krijgen geen enkel aandeel.

Particuliere beleggers die hun order indienden bij KBC of ING moeten rekening houden met de volgende verdeelsleutel :
- aanvragen tot 500 aandelen :
36 % van de gevraagde aandelen werden toegekend
- aanvragen voor meer dan 500 aandelen :
20 % van de gevraagde aandelen werden toegekend, met een maximum van 2 000 aandelen.

Betaling op 18 mei.

De niet materieel leverbare effecten die aan de particuliere beleggers werden toegekend zijn nieuwe aandelen, zodat ze niet onderworpen zijn aan de beurstaks.

Alfacam is een Belgische onderneming die met eigen opnamewagens televisiediensten levert aan omroepen en productiehuizen (sportwedstrijden, concerten,...), de draadloze transmissie van beelden verzorgt, opnamestudio's verhuurt, programma's voor HDTV levert en enkele HDTV stations uitbaat.

Deel dit artikel