Analyse
Ackermans & van Haaren 11 jaar geleden - woensdag 30 mei 2007

De verwachtingen voor 2007 zien er erg goed uit en AvH heeft veel sterke troeven : actief beheer, toename van de terugkerende inkomsten...

Het kan niet beter gaan

De verwachtingen voor 2007 zien er erg goed uit en AvH  heeft veel sterke troeven : actief beheer, toename van de terugkerende inkomsten... Maar momenteel is het aandeel op basis van een voorzichtige raming niet meer ondergewaardeerd, wel correct.
HOUDEN.

Bij de meeste bedrijven waarin AvH belangen heeft, was er goed nieuws. Baggerbedrijf DEME heeft een vol orderboek en het feit dat de vloot voor zowat 100 % wordt gebruikt moet in 2007 voor recordmarges zorgen. Bij bank Delen zijn de activa onder beheer in het 1ste kwartaal met 4,4 % gestegen en bij bank J. Van Breda compenseren de verzekeringsactiviteiten het probleem van de rentemarge. De vastgoedactiviteiten zullen dit jaar de vruchten plukken van een aantal initiatieven. En in private equity (niet-genoteerde belangen) moet de groep volgens ons van de huidige fusie- en overnamekoorts kunnen profiteren om mooie meerwaarden te realiseren. Momenteel is er voor AvH geen decote meer (aandeel bijna duur). Maar de perspectieven zijn uitstekend en AvH lijkt meer dan ooit in staat om terugkerende inkomsten te realiseren (mogelijk 4 EUR per aandeel in 2007), zodat een regelmatige dividendstijging in het vizier ligt. Ook de actieve rol die het management speelt bij de selectie van de managers van de bedrijven waarin AvH belangen heeft en de opvolging van de strategie is een belangrijke troef. Gezien de waarschijnlijke verkoop van niet-genoteerde belangen, verhogen wij onze raming van de intrinsieke waarde.

Koers op het moment van de analyse : 72,69 EUR

Sinds het herstel bij DEME en bij het in 2005 verkochte Solvus doet de koers van Ackermans & van Haaren (vet, basis 100) het beduidend beter dan het Europese beursgemiddelde (dunne lijn).

Ackermans & van Haaren is een Belgische holding die in een beperkt aantal participaties (baggersector, financiƫle diensten, private equity en vastgoed) een actieve rol wil spelen (strategie, keuze van het management).

Deel dit artikel