Analyse
Wolters Kluwer 11 jaar geleden - maandag 16 april 2007

De voortgezette herstructurering zal dit jaar nog de winst veiligstellen, maar vanaf volgend jaar moet de verkoop stijgen. En dat is nog geen uitgemaakte zaak.

Niet te vroeg victorie kraaien

De voortgezette herstructurering zal dit jaar nog de winst veiligstellen, maar vanaf volgend jaar moet de verkoop stijgen. En dat is nog geen uitgemaakte zaak. Duur aandeel.
VERKOPEN.

De tak educatieve uitgaven (winstgevend, 8,6 % van de omzet) werd verkocht aan een prijs die 10 % hoger lag dan de verwachtingen. Zowat 2/3 van die inkomsten zal worden besteed aan de terugkoop van eigen aandelen+ (±7 % van alle aandelen!), wat de winst per aandeel zal ondersteunen en de impact van de verkoop zal verzachten. In 2006 bedroeg de winstgroei 16 % (omzetstijging van minder dan 3 % zonder overnames), en ook in 2007 moet de winst verder kunnen stijgen dankzij de herstructereringen van de voorbije jaren en de daaruit voortvloeiende kostenbesparingen. Wij tippen op een bedrijfsmarge van 19 % (t.o.v. 16,7 % in 2006) en een winst per aandeel van 1,40 EUR. Vanaf 2008 zal de groep het echter moeten hebben van zijn verkoopcijfers om voor meer rentabiliteit en winst te zorgen. Het management mikt op een verkoopstijging van 4 à 5 % per jaar (excl. overnames). Het vierde kwartaal van 2006 was bemoedigend (+6 %), zelfs voor de Europese juridische publicaties, maar drie lange jaren van herstructurering hebben maar geresulteerd in een minieme verkoopstijging. Wij blijven dan ook heel voorzichtig en denken niet dat het pleit al op voorhand beslecht is.

Koers op het moment van de analyse : 22,19 EUR

De Nederlandse uitgeverij Wolters Kluwer behoort tot de wereldtop voor publicaties voor professioneel gebruik; gespecialiseerd in medische, wetenschappelijke en financiële uitgaven.

Deel dit artikel