Analyse
Icos Vision Systems 10 jaar geleden - vrijdag 27 april 2007

Geen fundamentele wijziging in de situatie van de toeleverancier van inspectiesystemen voor de halfgeleidersector. Zoals verwacht vertraagde de activiteit in het eerste kwartaal. En voor het tweede kwartaal zit er weinig beterschap in.

Te zwakke vooruitzichten

Geen fundamentele wijziging in de situatie van de toeleverancier van inspectiesystemen voor de halfgeleidersector. Zoals verwacht vertraagde de activiteit in het eerste kwartaal. En voor het tweede kwartaal zit er weinig beterschap in. Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2006 lag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar 11 % lager. De activiteit bevindt zich dus nog steeds op een dieptepunt. En Icos mag dan een van de eerste bedrijven zijn die zullen profiteren uit het herstel van de investeringen in uitrustingen voor halfgeleiders (de controlesystemen van Icos worden gebruikt in de laatste productiefase van geïntegreerde schakelingen), voor de korte termijn is de directie voorzichtig, want het tijdstip van het herstel is onzeker. Voor het tweede kwartaal verwacht ze opnieuw een (lichte) daling van de omzet, die o.m. te wijten zou zijn aan de slappe markt voor geheugenchips. Daarna moet de groep munt kunnen slaan uit de orders voor haar nieuwe systeem om siliciumplaatjes te controleren. We rekenen er dan ook op dat de activiteit in de tweede helft van het jaar opnieuw zal groeien en dat de rentabiliteit gevoelig zal verbeteren. Maar aangezien de vooruitzichten op korte termijn te zwak blijven, blijven we voorzichtig. Voor 2007 en 2008 ramen we de winst per aandeel op 1,41 en 2,35 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse : 34,35 EUR

Icos Vision Systemes is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen, de fabricage en de verkoop van systemen voor visuele inspectie van halfgeleiders (laatste controle voor ze geïntegreerd worden in laptops, gsm’s, auto’s…).

Deel dit artikel