Analyse
Compass Group 10 jaar geleden - woensdag 11 april 2007

Een versnelde herstructurering en een dynamische toename van de verkoop doen het correct gewaardeerde aandeel goed.

Terug op goede weg : de koers is blij

Een versnelde herstructurering en een dynamische toename van de verkoop doen het correct gewaardeerde aandeel goed.
HOUDEN.

In het eerste stuk van het boekjaar 2006/2007, dat op 30 september wordt afgesloten, bewees de groep dat de herstructurering sneller dan voorzien vruchten afwerpt. De bedrijfsmarge moet normaal in het 1ste semester sterk stijgen tot 5,1 %. Ook de interne groei zou ondanks het afstoten van enkele weinig rendabele contracten en de strengere selectiecriteria voor nieuwe contracten met zo’n 5 % toenemen. Volgens de groep zal die trend ook in het 2de semester aanhouden. Ondanks de forse koersdaling van de dollar tegenover het pond verwacht Compasss bovendien een fikse groei in de VS (42 % van de winst). We verhogen dan ook onze winstverwachtingen van 15 tot 15,7 pence per aandeel voor 2006/2007 en van 16,8 tot 17,85 pence per aandeel voor 2007/2008. Op langere termijn is Compass goed geplaatst om profijt te halen uit de groeiverwachtingen voor de sector van de collectieve restauratie (veel bedrijven zijn immers nog niet tot de uitbesteding van dit soort diensten overgegaan). Ook zal de verkoop van Selecta, gespecialiseerd in drank- en snackautomaten en goed voor 9 % van de winst, die deze zomer wordt afgerond, een nieuwe terugkoop van aandelen , mogelijk maken. Ondanks de recente stijging moet dat de koers voort ondersteunen.

Koers op het moment van de analyse : 349,75 pence

Sinds ons eerste aankoopadvies iets minder dan een jaar geleden, is de koers van Compass (vet, basis 100) met bijna 50 % gestegen, wat veel meer  is dan het gemiddelde van de 50 grootste Europese aandelen (DJ Stoxx 50,dunne lijn).

Compass is een Britse cateringgroep voor gemeenschappen (ondernemingen en administraties, scholen, hospitalen, rusthuizen…). Deelt met het Franse Sodexho de plaats van nummer 1.

Deel dit artikel