Analyse
Pearson 11 jaar geleden - maandag 5 maart 2007

De Britse groep blijft op alle fronten vooruitgang boeken. En volgens ons moet het beste nog komen.

2006 was een recordjaar

Pearson blijft op alle fronten vooruitgang boeken. En volgens ons moet het beste nog komen. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

Zoals verwacht heeft Pearson voor 2006 recordresultaten bekendgemaakt : de bedrijfswinst is met 17 % gestegen en de winst per aandeel (uitzonderlijke elementen niet meegerekend) ging maar liefst 18 % hoger tot 40,20 pence. Alle activiteiten droegen tot dit mooie resultaat bij. In de eerste plaats de afdeling educatieve uitgaven (meer dan 60 % van de omzet) die eens te meer haar status van winstmotor van de groep bevestigde. Op drie jaar tijd steeg de bedrijfsmarge van deze divisie van 11,9 % naar 14,8 %. Ook de twee andere activiteiten leverden een puike prestatie. De uitgeverij Penguin (boeken voor het grote publiek) blijft munt slaan uit de besparingsmaatregelen. Zo werden er voordeliger contracten bedongen met drukkers en papierproducenten. En wat de financiële bladen betreft, zag de Financial Times zijn publiciteitsinkomsten fors toenemen.
En aangezien de vooruitzichten goed blijven, stelt de groep voor 2007 opnieuw omzetgroei en stijgende marges in het vooruitzicht. Wij ramen de winst per aandeel voor dit jaar op 46,30 pence. Voor 2008 mikken wij op 50,79 pence.

Koers op het moment van de analyse : 783,00 pence

De Britse groep Pearson is wereldnummer 1 voor educatieve uitgaven. Ze is tevens eigenaar van Penguin (boeken voor het grote publiek) en van een aantal economisch-financiële bladen (Financial Times, Les Echos…).

Deel dit artikel