Analyse
Input / Output 11 jaar geleden - maandag 5 maart 2007

Het feit dat de oliemaatschappijen fors blijven investeren in de prospectie en de follow-up van olie-en gasvelden legt Input/Output geen windeieren.

2006 was een uitstekend jaar

Het feit dat de oliemaatschappijen fors blijven investeren in de prospectie en de follow-up van olie-en gasvelden legt Input/Output geen windeieren. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Na een uitstekend vierde kwartaal (omzet +27 %, meer dan we verwachtten) sloot de groep 2006 af met een omzetgroei van 39 % en een stijging van de winst per aandeel met 55 % tot 0,34 USD. Input/Output profiteerde vorig jaar van het feit dat de groei van de markt van geofysische activiteiten (onderzoek van de aardkorst) vorig jaar versnelde (+40 %, tegen +26 % in 2005) en van het succes van zijn nieuwe producten.
En voor 2007 ziet het er even goed uit. De groep stelt inderdaad een omzetgroei tussen 20 en 33 % in het vooruitzicht Dat is op grond van het belangrijke contract dat eind 2006 afgesloten werd en van de marktvooruitzichten volgens ons een haalbare kaart. Dankzij de hoge olieprijzen van vorig jaar beschikken de oliemaatschappijen immers over de nodige middelen voor verdere investeringen in de exploratie van nieuwe olie- en gasvelden.
Voorts moet Input/Output dankzij nieuwe producten zoals de FireFly en de Scorpion, twee systemen om data te land te verzamelen, de concurrentie een stapje voor kunnen blijven. We ramen de winst per aandeel voor dit jaar op 0,53 USD. Voor 2008 mikken we op 0,63 USD.

Koers op het moment van de analyse : 12,09 USD

Input / Output is een Amerikaans bedrijf voor seismische beeldvorming (beelden van de ondergrond om uithollingen die mogelijk olie of gas bevatten te onderkennen), een activiteit die erg afhankelijk is van de investeringen van de olie- en gasmaatschappijen, en dus van de olieprijs.

Deel dit artikel