Analyse
InBev 11 jaar geleden - maandag 5 maart 2007

Foutloos parcours sinds de fusie, maar de groei zou vertragen en de koers staat, aangezwengeld door fusiegeruchten te hoog.

Fusiegeruchten

Foutloos parcours sinds de fusie, maar de groei zou vertragen en de koers staat, aangezwengeld door fusiegeruchten te hoog. Duur aandeel. Niet speculeren.
VERKOPEN.

Met haar resultaten 2006 heeft de groep de bij de fusie vooropgestelde doelstellingen overtroffen. De omzet (op vergelijkbare basis) steeg met 8 % en de winst per aandeel met 54 % tot 2,32 EUR (zeer goed 4de kwartaal). Het dividend wordt met 50 % opgetrokken tot 0,54 EUR netto. Enerzijds slaagt de groep er dankzij haar sterke aanwezigheid in Latijns-Amerika nog altijd in om sneller te groeien dan de sector. Anderzijds zorgt de strakke controle van de kosten ervoor dat de rentabiliteit stijgt en dat de nochtans ambitieuze doelstelling een jaar vroeger bereikt werden dan voorzien (zelfs bij constante wisselkoersen). Maar een dergelijk ritme is volgens ons niet houdbaar, o.m. omwille van de prijsstijging van sommige grondstoffen zoals gerst (wordt minder verbouwd ten voordele van gewassen voor biodiesel). Intussen circuleren er geruchten over een mogelijke fusie met het Amerikaanse Anheuser-Busch, de nummer 3 van de sector en al commerciële partner van Inbev. Blijft de vraag wat de voorwaarden zouden zijn en of er geen problemen op het niveau van de directie zouden opduiken. In afwachting laten we onze winstramingen ongewijzigd op 2,60 EUR per aandeel voor 2007 en op 2,90 EUR voor 2008.

Koers op het moment van de analyse : 52,93 EUR

De groep InBev is ontstaan door de fusie in 2004 van het Belgische Interbrew en het Braziliaanse Ambev; naar geproduceerde volumes is InBev de grootste brouwerijgroep ter wereld (14 % van de wereldmarkt). Bekende merken zijn o.m. Stella Artois, Jupiler, Beck’s, Brahma…

 

Deel dit artikel