Analyse
Diageo 11 jaar geleden - vrijdag 23 maart 2007

Het management van de Britse sterkedrankenspecialist blijft optimistisch, ondanks de inkrimping van de activiteit.

We blijven voorzichtig

Het management van de Britse sterkedrankenspecialist blijft optimistisch, ondanks de inkrimping van de activiteit. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Hoewel de omzet vertraagde in de eerste helft van het lopende boekjaar dat op 30/06/07 afgesloten wordt, heeft Diageo zijn vooruizichten voor het volledige jaar naar boven herzien : dankzij de uitstekende prestatie op het Amerikaanse continent zou het bedrijfsresultaat met 8 % en niet met 7 % groeien (zonder overnames en wisselkoerseffecten). Globaal gezien is de omzetgroei in de eerste helft van het boekjaar 2006/07 nochtans vertraagd : de interne groei bedroeg slechts 4 %, en dat voor de traditioneel beste maanden van het jaar.
Wellicht zal Diageo dit boekjaar dan ook niet de 6 % interne groei halen waar de groep tot nu toe op mikte. De oorzaak moet gezocht worden bij de daling van de verkochte volumes in Europa waar Diageo er niet in slaagt om het tij te keren, terwijl het nog altijd zijn belangrijkste afzetmarkt is. (meer dan 40 % van de omzet).
We zijn dan ook voorzichtiger dan het management en laten onze winstraming ongewijzigd voor het lopende boekjaar op 55,81 pence. Voor het boekjaar 2007/08 tippen we op 62,26 pence.

Koers op het moment de l'analyse : 1002,50 pence

Diageo is de grootste producent ter wereld van sterkedranken, met meer dan 150 merken, waaronder de wodka Smirnoff, de whisky’s J&B en Johnnie Walker, het bier Guinness, de likeur Bailey's, de rum Captain Morgan.De groep is aanwezig in 180 landen en stelt meer dan 23 000 mensen r te werk. Zijn belangrijkste klanten zijn de grote distributiegroepen Wal-Mart, Tesco, Metro, Carrefour…

Deel dit artikel