Analyse
Volkswagen VZ 11 jaar geleden - maandag 26 februari 2007

De Duitse autoconstructeur stelt de markt gerust : hij publiceert (onvolledige) resultaten over 2006 die beter lijken dan verwacht en hij geeft blijk van optimisme voor 2007.

Beleggers gerustgesteld

De Duitse autoconstructeur stelt de markt gerust : hij publiceert (onvolledige) resultaten over 2006 die beter lijken dan verwacht en hij geeft blijk van optimisme voor 2007. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De gedeeltelijke cijfers voor 2006 zien er goed uit. In het vierde kwartaal is de rendabiliteit nog verbeterd (meer dan verwacht) en over heel 2006 is het bedrijfsresultaat met 52 % gestegen dankzij de toename (+9,4 %) van het aantal verkochte wagens, van de omzet (+11,6 %) en van de besparingen uit het herstructureringspan. Dankzij dit herstel van de activiteit in combinatie met de beheersing van de investeringen (nu meer in lijn met de normen van de sector) zijn de beschikbare middelen om nieuwe investeringen te financieren en de aandeelhouders te vergoeden gestegen. Volgens onze berekeningen boekte VW vorig jaar zoals verwacht 5,90 EUR winst per aandeel (eenmalige elementen niet meegerekend). Tot nu toe vreesden we dat de geringe aantrekkelijkheid van het gamma het resultaat zou hypothekeren en twijfelden we eraan of het nieuwe management het been stijf zou kunnen houden op het vlak van de kosten. Maar VW mikt op een stijging van het bedrijfsresultaat dankzij nieuwe besparingen en het commerciĆ«le dynamisme. Een aankondiging die ons geruststelt. We trekken onze winstraming voor 2007 dan ook van 6,00 tot 6,40  EUR per aandeel op.

Koers op het moment van de analyse : 66,00 EUR

Volkswagen is de grootste Europese autoconstructeur, eigenaar van VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti en Lamborghini. Ook nog actief in de vrachtwagens .

Deel dit artikel