Analyse
Valeo 11 jaar geleden - maandag 19 februari 2007
De resultaten 2006 waren gezien de omstandigheden niet slecht en het management geeft blijk van iets meer vertrouwen.

Wachtend op 2008

De resultaten 2006 waren gezien de omstandigheden niet slecht en het management geeft blijk van iets meer vertrouwen. Correct gewaardeerd.
HOUDEN.

De Franse groep slaagt erin zich op een moeilijke markt staande te houden, al viel de winst per aandeel vorig jaar met 20 % terug (1,62 EUR volgens onze berekeningen) en kromp de bedrijfsmarge van 3,3 % in 2005 tot 2,7 %, maar dat is nog altijd meer dan bij de concurrentie. Verrassend genoeg was het management iets optimistischer voor het lopende boekjaar dan verwacht. Gezien de slabakkende autoproductie in Europa (69 % van de omzet) zal het eerste semester allicht niet schitterend zijn, maar in de tweede helft van het jaar zou de autoproductie weer versnellen om in 2008 sterk te stijgen. Dat het orderboekje eind 2006 meer waard was dan eind 2005 is alvast een bemoedigend teken. Voorts is de schuldenlast van de groep gedaald, wat ruimte schept voor internationale expansie, de sleutel tot een verbetering van de rendabiliteit. Valeo onderhandelt momenteel met Ford over de overname van een fabriek van aircosystemen en radiatoren. En ten slotte is de kans groot dat Valeo onder impuls van het activistisch fonds dat begin dit jaar in het kapitaal stapte meer dynamisme aan de dag legt. We laten onze winstraming voor 2007 onveranderd op 2,00 EUR per aandeel. Voor 2008 trekken we ze van 2,50 op tot 2,60 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 37,90 EUR

Valeo is éé van de grootste leveranciers van onderdelen voor auto’s en vrachtwagens ter wereld : elektrische motoren, wissystemen, thermische systemen voor motoren… Realiseert 69 % van zijn omzet in Europa, maar is ook actief in Azië en op het Amerikaanse continent.

Deel dit artikel