Analyse
Schneider 10 jaar geleden - maandag 26 februari 2007

Stevige resultaten 2006, maar (voorlopig) zou er een einde komen aan de sterke toename van de marges.

De groep stelt niet teleur

Stevige resultaten 2006, maar (voorlopig) zou er een einde komen aan de sterke toename van de marges. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Met 5,95 EUR wipte de winst per aandeel vorig jaar maar liefst 31 % hoger. Dat was te danken aan de forse stijging van de verkoop (+18 %) en van de bedrijfsmarge (van 13,4 naar 14,6 %) als gevolg van de drastische herstructurering die de groep de laatste jaren heeft doorgevoerd (delokalisaties). Aangezien de kosten niet eindeloos samendrukbaar zijn, zal de marge volgens de directie de komende twee jaar nagenoeg stabiel blijven (13 à 15 %). Een mooie interne groei (geraamd op 6 % voor 2007 en 2008) en gunstige vooruitzichten op langere termijn zullen evenwel verder voor een positieve winstevolutie zorgen. Schneider is goed geplaatst om een graantje mee te pikken van de wereldwijd groeiende vraag naar elektrificatie en naar oplossingen om energie te besparen en de bevoorrading veilig te stellen. De groep overweegt overigens ook overnames. Zo nam ze onlangs het Amerikaanse APC over (fabrikant van UPS, noodbatterijen om de elektrische voeding van pc’s en servers te verzekeren). De prijs leek op het eerste gezicht aan de hoge kant, maar zou wel eens correct kunnen blijken als APC op dezelfde weg voortgaat (fors herstel in 4de kwartaal). We ramen de winst per aandeel voor 2007 en 2008 op 6,30 en 7,05 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 95,95 EUR

De Franse groep Schneider is actief in de elektriciteitsdistributie (62 % van de omzet), automatiserings- en controlesystemen (19 %), enz. Aanwezig in Europa (48 % van de inkomsten), Noord-Amerika (26 %), het gebied rond de Stille Oceaan (18 %) etc.

Deel dit artikel