Analyse
LogicaCMG 11 jaar geleden - maandag 26 februari 2007

De Britse specialist van informaticadiensten doet een goede zaak met de verkoop van zijn bijactiviteiten in de telecomsector.

Strategische heroriƫntering

De Britse specialist van informaticadiensten doet een goede zaak met de verkoop van zijn bijactiviteiten in de telecomsector. Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De afdeling telecomproducten wordt voor 265 miljoen Britse pond verkocht aan een consortium van beleggingsfondsen dat geleid wordt door het Britse fonds Atlantic Bridge Ventures. Een in meerdere opzichten goede zet : het gaat om een niet-strategische activiteit (10 % van de omzet) met een lagere rendabiliteit dan de hoofdactiviteit (informaticadiensten) en LogicaCMG krijgt er een meer dan behoorlijke prijs voor die de activiteit volgens onze schattingen op meer dan 25 maal de winst van 2006 waardeert. De operatie stelt de groep in staat om meer middelen te spenderen aan haar kernactiviteit, om een deel van haar schulden terug te betalen, maar ook om haar aandeelhouders te vergoeden via de inkoop van eigen aandelen voor 130 miljoen pond.
Rekening houdend met het kleiner aantal aandelen dat hieruit voortvloeit enerzijds en de winstderving ingevolge de verkoop van de divisie telecomproducten anderzijds, laten wij onze raminge van de winst per aandeel voor 2007 onveranderd op 11,58 pence (eenmalige elementen niet meegerekend). Voor 2008 trekken we onze prognose lichtjes op tot 12,79 pence.

Koers op het moment van de analyse : 175,50 pence

De Britse groep Logica CMG is gespecialiseerd in informaticadiensten en  actief in Europa (vooral UK, Nederland, Frankrijk).

Deel dit artikel