Analyse
ErSol Solar Energy 10 jaar geleden - maandag 26 februari 2007
Het gebrek aan silicium zal op korte termijn nog op de resultaten wegen, maar vanaf 2008 zou er beterschap in zitten.

Vooruitzichten 2007 vallen tegen

Het gebrek aan silicium zal op korte termijn nog op de resultaten wegen, maar vanaf 2008 zou er beterschap in zitten. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

Matige resultaten over 2006 : met 98 % lag de omzetgroei hoger dan we verwachtten, maar de marges lijden onder het tekort aan silicium, grondstof van de fotovoltaïsche cellen. Het bedrijfsresultaat bedroeg slechts 20,3 miljoen euro, de onderkant van de beoogde vork (20 à 23 miljoen), die verlaagd was na het de kwartaal (reeds tekort aan silicium). Voor 2007 zijn de vooruitzichten nauwelijks beter. Het gebrek aan grondstoffen zal nog op de verkoop wegen (wij verwachten niet langer een stijging met 40 %, maar met 20 %). O.m. na de investeringen in de verhoging van de productiecapaciteit zou het bedrijfsresultaat min of meer stabiel moeten blijven. We schroeven onze winstraming voor 2007 terug tot 0,96 EUR per aandeel, maar in 2008 hoopt Ersol zijn omzet te verdubbelen en zijn bedrijfsresultaat te verdrievoudigen ten opzichte van 2007. Dat is volgens ons haalbaar, want er is veel vraag naar zonnecellen en de verhoging van de productiecapaciteit zal dan vruchten afwerpen. Bovendien is de bevoorrading in silicium beveiligd (langetermijncontracten, eigen productie) en bijna alle te produceren volumes in 2008 zijn gedekt door vaste contracten. Voor 2008 mikken wij op een winst per aandeel van 3,90 EUR.

Koers op het moment van de analyse : 57,48 EUR

ErSol Solar Energy is een jong Duits bedrijf dat sinds september 2005 op de beurs van Frankfurt noteert en dat fotovoltaïsche cellen ontwikkelt, produceert en verkoopt waarmee zonnestralen in elektrische energie kunnen omgezet worden.

Deel dit artikel